Over Think-Pink

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne en zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. De organisatie heeft vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren
  • Sensibiliseren
  • Wetenschappelijk onderzoek financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

 

Wat is Geef om Haar?

De Geef om Haar-campagne van Think-Pink ontstond in 2008. Think-Pink, de nationale borstkankercampagne in België focust zich op vrouwen en mannen met borstkanker.

60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.

Over Think-Pink

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Via onze website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar, vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder.

Actie!!!

Gratis wassen, knippen en handdrogen voor ‘Geef om Haar’ deelname; enkel op woensdag op afspraak. Bij Massimodo Boom, Nijlen en Willebroek op dinsdag op afspraak.